Romige ovenschotel met kip, krieltjes en knoflooksaus

Ovenschotel met kipfilet en krieltjes uit de oven, overgoten met een romige knoflooksaus – een hartverwarmend ovengerecht met saus en paprika, perfect als Aardappel Anders recept voor het hele gezin.

Romige ovenschotel met kip, krieltjes en knoflooksaus

Een romige ovenschotel vol kip, groenten en goudbruine krieltjes met een smaakvolle knoflooksaus. Comfortfood waar het hele gezin van geniet.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pot Aardappel Anders knoflooksaus
  • 1 rode paprika
  • 350 g kipfilet
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • Boter om in te vetten en te bakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet een ovenschaal in met boter.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Bak de krieltjes in een beetje boter tot ze lichtbruin zijn.
  • Bak daarna de paprika in dezelfde pan tot deze zacht is.
  • Verhit een andere pan met boter en bak de kipblokjes goudbruin.
  • Meng de krieltjes, kip en paprika door elkaar.
  • Schep het mengsel in de ingevette ovenschaal.
  • Giet de Aardappel Anders knoflooksaus gelijkmatig over het geheel.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de oven.
  • Bak de schotel in 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de ovenschotel enkele minuten rusten voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Heerlijk met een frisse komkommersalade of wat rucola met citroendressing.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Verdejo.

Voedingswaarden

Calories: 538 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 34 g | Vet: 28 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden