Romige pastinaakpuree met peterselie
Deze romige pastinaakpuree met peterselie is een heerlijk bijgerecht voor elke gelegenheid. Makkelijk te maken en vol van smaak.
Ingrediënten
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el olijfolie
- 2 uien
- 0.5 dl sojamelk
- 400 g pastinaak
- kruidenzout
Instructies
- Schrob de pastinaak schoon en snijd in plakjes.
- Snijd de ui.
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui.
- Voeg de pastinaak en een bodempje water toe.
- Laat de pastinaak gaarstoven.
- Voeg (kruiden)zout en sojamelk toe en mix het geheel fijn.
- Bestrooi de puree met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pastinaakpuree als bijgerecht bij een gegrild stuk vlees of een vegetarisch gerecht. Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze puree.
Serveer de pastinaakpuree als bijgerecht bij een gegrild stuk vlees of een vegetarisch gerecht. Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze puree.