Romige pastinaakpuree met peterselie

Een rustieke oude houten tafel met een kom romige pastinaakpuree, gegarneerd met fijngehakte peterselie. De puree is zacht van structuur, licht van kleur en opgediend in een keramische kom met een scheutje olijfolie erover. Een houten lepel ligt ernaast

Romige pastinaakpuree met peterselie

Deze romige pastinaakpuree met peterselie is een heerlijk bijgerecht voor elke gelegenheid. Makkelijk te maken en vol van smaak.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien
  • 0.5 dl sojamelk
  • 400 g pastinaak
  • kruidenzout

Instructies

  • Schrob de pastinaak schoon en snijd in plakjes.
  • Snijd de ui.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui.
  • Voeg de pastinaak en een bodempje water toe.
  • Laat de pastinaak gaarstoven.
  • Voeg (kruiden)zout en sojamelk toe en mix het geheel fijn.
  • Bestrooi de puree met gehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de pastinaakpuree als bijgerecht bij een gegrild stuk vlees of een vegetarisch gerecht.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze puree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden