Romige Pochée Royale met Nootmuskaat

Romige Pochée Royale, een fluweelzachte custard met een gouden tint, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. Licht bestrooid met versgeraspte nootmuskaat, sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Romige Pochée Royale met Nootmuskaat

Een zijdezachte, romige pochée royale met een vleugje nootmuskaat. Perfect als elegant dessert of verfijnde afsluiting van een maaltijd.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Au bain-marie pan
  • Vier beboterde vormpjes

Ingrediënten

  • 1 dl slagroom
  • 2 eieren
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Klop de eieren los in een kom.
  • Voeg de slagroom toe en meng goed.
  • Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
  • Giet het mengsel in de beboterde vormpjes.
  • Plaats de vormpjes in een au bain-marie en laat ze 40 à 45 minuten pocheren tot het gestold is.
  • Laat de pochée buiten de bain-marie afkoelen.
  • Stort de royale uit de vormpjes zodra deze volledig is afgekoeld.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een beetje geraspte nootmuskaat of een vleugje honing voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of Riesling Auslese past perfect bij dit romige dessert. De rijke, fruitige tonen complementeren de zachte textuur en subtiele kruidigheid.

Voedingswaarden

Calories: 130 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 6 g | Vet: 11 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Zuivel
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch