Romige ragout van Hollandse paddenstoelen

Fluweelzachte ragout van Hollandse paddenstoelen zoals cantharellen, oesterzwammen en champignons. Geserveerd in een wit keramisch kommetje met een takje peterselie erbovenop, vergezeld van pasteibakjes of knapperig brood, in een warme huiselijke setting.

Romige ragout van Hollandse paddenstoelen

Een romige ragout met champignons en paddenstoelenmelange, verrijkt met witte wijn en crème fraîche. Heerlijk met rijst en broccoli.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ kruidenbouillontablet
  • 1 bakje kastanjechampignons 250 g
  • 1 bakje paddestoelenmelange 200 g
  • 1 bekertje crème fraîche 2 dl
  • 1 dl halfdroge witte wijn
  • zakje verse peterselie
  • 1 ui
  • 25 g boter of margarine
  • Peper versgemalen

Instructies

  • Ui pellen en heel fijn snipperen.
  • Peterselie fijn knippen.
  • Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in stukjes snijden.
  • In wok boter verhitten.
  • Paddestoelen ca.
  • 2 minuten op hoog vuur roerbakken.
  • Ui ca.
  • 1 minuut meebakken.
  • Op laag vuur peterselie kort meebakken.
  • Peper erboven malen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Wijn toevoegen en aan de kook brengen.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • Ragout ca.
  • 1 minuut zachtjes laten sudderen en bouillontablet laten oplossen.
  • Serveren met rijst en broccoli.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de ragout in een pasteibakje of met knapperig stokbrood voor extra bite.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past uitstekend bij de romige smaken van de ragout.

Voedingswaarden

Calories: 215 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch