Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- réchaud
Ingrediënten
- 300 g gruyère kaas
- 300 g roombrie
- 1 teentje knoflook
- 300 ml droge rosé
- 2 eetlepels maïzena
- 2 eetlepels calvados
Instructies
- Rasp de gruyère kaas en snijd de roombrie in stukjes.
- Pers het teentje knoflook uit boven de fonduepan.
- Schenk de droge rosé in de pan en breng het aan de kook.
- Draai het vuur laag en roer geleidelijk de geraspte gruyère kaas en vervolgens de stukjes brie met een houten lepel door de warme wijn, tot alle kaas gesmolten is.
- Los de maïzena op in de calvados.
- Roer het maïzenapapje door het kaasmengsel en laat het nog 2-3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is.
- Breng de fondue op smaak met zout en peper.
- Plaats de kaasfonduepan op een rechaud op tafel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de romige rosé kaasfondue met een selectie van dippers zoals wit stokbrood, gekookte krieltjes, sperziebonen, courgetterolletjes, champignons en partjes appel.
Wijnadvies:
Geniet van deze kaasfondue met een glas dezelfde droge rosé die je hebt gebruikt voor het recept, of probeer een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir voor een verrassende combinatie.