Romige Slakropjes uit de Oven met Lavas
Gestoofde slakropjes in een romige botersaus met lavas en nootmuskaat, een verrassend en smaakvol bijgerecht uit de oven.
Ingrediënten
- 4 middelgrote kropjes harde sla
- 50 g boter in klontjes
- 1 blaadje lavas maggiplant
- 1 beschuit
- Zout
- Nootmuskaat
Instructies
- Maak de slakropjes schoon (verwijder verlepte bladeren en harde stronken).
- Spoel de slakropjes grondig tot ze zandvrij zijn.
- Zet de slakropjes in een pan met een klein beetje water op de bodem en de stronkjes naar beneden.
- Voeg een half lepeltje zout toe.
- Kook de slakropjes 8-10 minuten.
- Haal de slakropjes uit de pan en laat ze uitlekken.
- Schep de slakropjes in een vuurvaste schaal.
- Verdeel de klontjes boter over de slakropjes.
- Bestrooi de slakropjes met beschuitkruim.
- Hak de lavas fijn en strooi samen met nootmuskaat over de slakropjes.
- Dek de schaal af met een deksel en stoof de slakropjes 10 minuten in een voorverwarmde oven (180°C).
- Verwijder het deksel en stoof de slakropjes nog enkele minuten tot het beschuitkruim goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker als bijgerecht bij vlees of vis.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g