Romige Slakropjes uit de Oven met Lavas

Gestoofde slakropjes in romige botersaus met lavas en nootmuskaat, gebakken met goudbruin beschuitkruim in een ovenschaal op een houten tafel.

Romige Slakropjes uit de Oven met Lavas

Gestoofde slakropjes in een romige botersaus met lavas en nootmuskaat, een verrassend en smaakvol bijgerecht uit de oven.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 middelgrote kropjes harde sla
  • 50 g boter in klontjes
  • 1 blaadje lavas maggiplant
  • 1 beschuit
  • Zout
  • Nootmuskaat

Instructies

  • Maak de slakropjes schoon (verwijder verlepte bladeren en harde stronken).
  • Spoel de slakropjes grondig tot ze zandvrij zijn.
  • Zet de slakropjes in een pan met een klein beetje water op de bodem en de stronkjes naar beneden.
  • Voeg een half lepeltje zout toe.
  • Kook de slakropjes 8-10 minuten.
  • Haal de slakropjes uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Schep de slakropjes in een vuurvaste schaal.
  • Verdeel de klontjes boter over de slakropjes.
  • Bestrooi de slakropjes met beschuitkruim.
  • Hak de lavas fijn en strooi samen met nootmuskaat over de slakropjes.
  • Dek de schaal af met een deksel en stoof de slakropjes 10 minuten in een voorverwarmde oven (180°C).
  • Verwijder het deksel en stoof de slakropjes nog enkele minuten tot het beschuitkruim goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker als bijgerecht bij vlees of vis.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch