Romige Spinazieovenschotel met Gehakt en Blauwaderkaas

Romige Spinazieovenschotel met Gehakt en Blauwaderkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 450 g diepvriesspinazie
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 g blauwaderkaas
  • 900 g verse aardappelpuree

Instructies

  • Ontdooi de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron en laat deze uitlekken.
  • Pel en snipper de uien.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de ui en paprika gedurende 2 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Voeg het gehakt toe aan de ui en paprika en bak dit 2 minuten mee.
  • Verkruimel de blauwaderkaas over het gehakt en laat deze smelten.
  • Breng de spinazie op smaak met zout en peper.
  • Schep in een ovenschaal achtereenvolgens een laag spinazie, een laag gehakt met blauwaderkaas en een laag aardappelpuree.
  • Besprenkel de bovenste laag met de resterende olijfolie.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat deze gedurende 20 minuten door en door heet worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz past goed bij deze romige spinazieovenschotel. De wijn zal de rijke smaken van het gehakt en de blauwaderkaas aanvullen en zorgen voor een harmonieuze maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 37 g | Protein: 32 g | Vet: 42 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Rundvlees
Land van herkomst Nederland