Spinaziestamppot met uitgebakken spekjes en kaas
Een smeuïge spinaziestamppot met krokant uitgebakken spekjes en romige, gesmolten kaas voor een heerlijke smaakcombinatie.
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen geschild en in stukken
- 1 kg verse spinazie in smalle reepjes
- 2 dl melk
- 150 g geraspte kaas
- 200 g spekblokjes
- Boter naar behoefte
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water in 20 minuten gaar.
- Bak de spekblokjes in een koekenpan met een beetje boter uit tot ze krokant zijn.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Roer de spekjes met het spekvet door de puree.
- Voeg op laag vuur de melk, geraspte kaas en spinazie toe en roer goed door tot de kaas gesmolten is.
- Breng op smaak met zout en peper en warm het geheel goed door.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een beetje nootmuskaat of een handje geroosterde pijnboompitten voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige kaas en hartige spekjes in deze stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 25 g | Vet: 30 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g