Romige Stamppot Boerenkool met Knoflook en Ui

Romige boerenkoolstamppot met knoflook en ui, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. De stamppot is rijk en fluweelzacht, met gesmoorde knoflook en gekarameliseerde ui voor een diepe, hartige smaak. Gegarneerd met verse peterselie en een smeltend klontje boter, sfeervol gepresenteerd op een houten tafel met natuurlijke belichting.

Romige Stamppot Boerenkool met Knoflook en Ui

Een klassieke stamppot met smeuïge aardappelen en voedzame boerenkool, op smaak gebracht met knoflook en ui voor een hartige twist.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 dl melk
  • kg afkokende aardappelen geschild en in stukken
  • 2 eetlepels Maleise roerbakolie
  • 25 g boter
  • 750 g boerenkool gewassen en fijngesneden
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Was de kool.
  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
  • Verhit de boter met de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur.
  • Schep er de kool met aanhangend water door en laat de kool al omscheppend slinken.
  • Leg de aardappelen op de groente, voeg naar smaak zout toe en kook alles in ± 25 minuten gaar.
  • Voeg de melk toe, stamp alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gebakken spekjes of een vegetarische rookworst voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Merlot past goed bij de hartige smaak van de boerenkool.

Voedingswaarden

Calories: 460 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch