Romige Stamppot Boerenkool met Knoflook en Ui
Een klassieke stamppot met smeuïge aardappelen en voedzame boerenkool, op smaak gebracht met knoflook en ui voor een hartige twist.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Was de kool.
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken.
- Verhit de boter met de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend 5 minuten op halfhoog vuur.
- Schep er de kool met aanhangend water door en laat de kool al omscheppend slinken.
- Leg de aardappelen op de groente, voeg naar smaak zout toe en kook alles in ± 25 minuten gaar.
- Voeg de melk toe, stamp alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gebakken spekjes of een vegetarische rookworst voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Merlot past goed bij de hartige smaak van de boerenkool.
Voedingswaarden
Calories: 460 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 12 g | Vet: 15 g | Zout: 1.4 g | Sugar: 5 g