Romige Stamppot van Bleekselderij en Banaan met Chorizo

Een rustieke foto van stamppot van bleekselderij en banaan, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met fijngesneden bleekselderij, wat zorgt voor een frisse en licht knapperige textuur. Plakjes chorizo, gebakken ui en stukjes banaan zijn door de stamppot geroerd voor een unieke balans tussen hartig en zoet. Een snufje geroosterde amandelen voegt een krokante toets toe. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra bleekselderij, chorizo en banaan, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Romige Stamppot van Bleekselderij en Banaan met Chorizo

Een verrassende stamppot met de frisse crunch van bleekselderij, zoete banaan en hartige chorizo, afgemaakt met romige smeerkaas en knapperige amandelen.
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g bleekselderij in smalle boogjes
  • 750 g aardappelen geschild en in kleine stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 g chorizo in dikke plakjes en in vieren
  • 1 banaan in stukjes
  • 25 g boter
  • 100 g smeerkaas
  • 40 g amandelen geroosterd
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen met de bleekselderij in een laagje koud gezouten water in ± 20 minuten gaar.
  • Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen goudbruin.
  • Zet apart.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de ui met de chorizo 4 minuten op matig vuur.
  • Voeg de banaan toe en bak kort mee.
  • Giet de aardappelen en bleekselderij af en stamp ze fijn tot een smeuïge stamppot.
  • Roer de smeerkaas en het chorizo-banaanmengsel erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de geroosterde amandelen op het laatste moment toe.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse salade van rucola en appel voor een extra contrast in smaken.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de combinatie van banaan en chorizo.

Voedingswaarden

Calories: 720 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 22 g | Vet: 34 g | Zout: 2 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter