Romige Stamppot van Bleekselderij en Banaan met Chorizo
Een verrassende stamppot met de frisse crunch van bleekselderij, zoete banaan en hartige chorizo, afgemaakt met romige smeerkaas en knapperige amandelen.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen met de bleekselderij in een laagje koud gezouten water in ± 20 minuten gaar.
- Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen goudbruin.
- Zet apart.
- Smelt de boter in een pan en fruit de ui met de chorizo 4 minuten op matig vuur.
- Voeg de banaan toe en bak kort mee.
- Giet de aardappelen en bleekselderij af en stamp ze fijn tot een smeuïge stamppot.
- Roer de smeerkaas en het chorizo-banaanmengsel erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de geroosterde amandelen op het laatste moment toe.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse salade van rucola en appel voor een extra contrast in smaken.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer past goed bij de combinatie van banaan en chorizo.
Voedingswaarden
Calories: 720 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 22 g | Vet: 34 g | Zout: 2 g | Sugar: 12 g