Romige Thaise Viscurry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 15 gram Thaise currypasta
  • Citroensap
  • 10 ml sojasaus
  • 1 eetlepel koriander
  • 500 gram visfilet naar keuze

Instructies

  • Verwarm de boter in een pan op de kookplaat.
  • Roer de bloem erdoorheen en laat al roerend even garen.
  • Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat al roerend binden.
  • Snipper de ui en stoom deze met de boter in een dichte stoomovenpan gedurende 4 minuten op 100°C.
  • Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de ui samen met de kokossaus, currypasta, citroensap, sojasaus en koriander.
  • Snijd de vis in blokjes en voeg ze toe aan de saus in de stoomovenpan.
  • Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en stoom gedurende 7 minuten op 100°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:

Serveer deze romige Thaise viscurry met rijst. Currypasta is verkrijgbaar bij een toko of een grote supermarkt.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 462 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 29 g | Vet: 32 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij