Romige Thaise Viscurry
Ingrediënten
- 60 gram boter
- 50 gram bloem
- 400 ml kokosmelk
- 1 ui
- 2 tomaten
- 15 gram Thaise currypasta
- Citroensap
- 10 ml sojasaus
- 1 eetlepel koriander
- 500 gram visfilet naar keuze
Instructies
- Verwarm de boter in een pan op de kookplaat.
- Roer de bloem erdoorheen en laat al roerend even garen.
- Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat al roerend binden.
- Snipper de ui en stoom deze met de boter in een dichte stoomovenpan gedurende 4 minuten op 100°C.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de ui samen met de kokossaus, currypasta, citroensap, sojasaus en koriander.
- Snijd de vis in blokjes en voeg ze toe aan de saus in de stoomovenpan.
- Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en stoom gedurende 7 minuten op 100°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Serveer deze romige Thaise viscurry met rijst. Currypasta is verkrijgbaar bij een toko of een grote supermarkt. Wijnadvies: Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerechtVoedingswaarden
Calories: 462 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 29 g | Vet: 32 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 4 g