Romige Witte Borstplaat uit Eigen Keuken

Vier ronde stukken zelfgemaakte witte borstplaat op een houten bord op een oud eikenhouten tafel

Romige Witte Borstplaat uit Eigen Keuken

Deze zelfgemaakte witte borstplaat smelt op je tong: fluweelzacht, romig en heerlijk zoet. Een perfecte klassieker voor Sinterklaas waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
!ndicatie €0,60 per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 mespunt boter
  • 250 g suiker
  • 5 el water

Instructies

  • Breng de suiker met het water in een steelpan op laag vuur rustig aan de kook terwijl je roert.
  • Laat het mengsel maximaal tien minuten zachtjes koken tot de suiker volledig is opgelost.
  • Controleer of de borstplaatvorm stevig op een platte schaal ligt zonder openingen waar het mengsel doorheen kan lopen.
  • Giet het hete mengsel voorzichtig in de vorm en laat het volledig afkoelen totdat de borstplaat hard is geworden.
  • Haal de borstplaat uit de vorm en bewaar op een droge plek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de borstplaat op een schaal samen met kruidnoten of stukjes chocolade voor een feestelijke Sinterklaas-presentatie.
Wijnadvies:
Bij zoete lekkernijen zoals borstplaat past een zachte zoete dessertwijn perfect. De rijkdom van deze wijn sluit mooi aan bij het romige karakter van de borstplaat en zorgt voor een heerlijk harmonieus geheel.

Voedingswaarden

Calories: 305 kcal | koolhydraten: 76 g | Protein: 0 g | Vet: 1 g | Zout: 0 g | Sugar: 76 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snoepgoed
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Sinterklaas