Romige Witte Borstplaat uit Eigen Keuken
Deze zelfgemaakte witte borstplaat smelt op je tong: fluweelzacht, romig en heerlijk zoet. Een perfecte klassieker voor Sinterklaas waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt.
Equipment
- Platte schaal
- Maatlepelset
Ingrediënten
- 1 mespunt boter
- 250 g suiker
- 5 el water
Instructies
- Breng de suiker met het water in een steelpan op laag vuur rustig aan de kook terwijl je roert.
- Laat het mengsel maximaal tien minuten zachtjes koken tot de suiker volledig is opgelost.
- Controleer of de borstplaatvorm stevig op een platte schaal ligt zonder openingen waar het mengsel doorheen kan lopen.
- Giet het hete mengsel voorzichtig in de vorm en laat het volledig afkoelen totdat de borstplaat hard is geworden.
- Haal de borstplaat uit de vorm en bewaar op een droge plek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de borstplaat op een schaal samen met kruidnoten of stukjes chocolade voor een feestelijke Sinterklaas-presentatie.
Wijnadvies:
Bij zoete lekkernijen zoals borstplaat past een zachte zoete dessertwijn perfect. De rijkdom van deze wijn sluit mooi aan bij het romige karakter van de borstplaat en zorgt voor een heerlijk harmonieus geheel.
Voedingswaarden
Calories: 305 kcal | koolhydraten: 76 g | Protein: 0 g | Vet: 1 g | Zout: 0 g | Sugar: 76 g
