Romige Zuurkoolschotel met Rösti-dakje

Zuurkoolschotel met röstideksel

Romige Zuurkoolschotel met Rösti-dakje

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 pakjes Quorn fijngehakt à 175 g
  • Zout
  • Peper
  • 500 g wijnzuurkool mild
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 125 ml zure room
  • 400 g diepvries rösti

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
  • Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een roerbakpan en fruit de knoflook en ui ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 3 minuten mee.
  • Schep de Quorn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de wijnzuurkool uitlekken.
  • Meng in een kom de mosterd en zure room, en schep de wijnzuurkool erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de zuurkool over een ovenschaal en schep het Quornmengsel erop.
  • Verdeel de rösti over het Quornmengsel en bestrooi met zout en peper.
  • Bak de zuurkoolschotel in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten, of tot het aardappellaagje knapperig en goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De zuurkool en mosterd vragen om een wijn met wat pit, maar de romigheid van de zure room zorgt ervoor dat een lichtere wijn goed samengaat met het geheel.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch