Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- roerbakpan
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een roerbakpan en fruit de knoflook en ui ongeveer 1 minuut.
- Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 3 minuten mee.
- Schep de Quorn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Laat de wijnzuurkool uitlekken.
- Meng in een kom de mosterd en zure room, en schep de wijnzuurkool erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de zuurkool over een ovenschaal en schep het Quornmengsel erop.
- Verdeel de rösti over het Quornmengsel en bestrooi met zout en peper.
- Bak de zuurkoolschotel in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten, of tot het aardappellaagje knapperig en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De zuurkool en mosterd vragen om een wijn met wat pit, maar de romigheid van de zure room zorgt ervoor dat een lichtere wijn goed samengaat met het geheel.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 20 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 4 g