Romige Zuurkoolstamppot
Equipment
- pureestamper
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen geschild en in blokjes
- 2 el olijfolie extra vierge
- 125 ml crème fraîche
- 250 g wijnzuurkool uit pak
- 1 tl nootmuskaat
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelblokjes in een pan met ruim water en een snufje zout in ca.
- 15 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn tot een smeuïge puree.
- Voeg de olijfolie en crème fraîche toe aan de puree en meng goed door elkaar.
- Verwarm de wijnzuurkool in een aparte pan of in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de warme zuurkool door de puree.
- Breng de romige zuurkoolstamppot op smaak met nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout naar smaak.
- Serveer de stamppot direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij een romige en hartige stamppot zoals deze, past een droge witte wijn met wat body goed. Probeer eens een Chardonnay uit Frankrijk of een Pinot Blanc uit Duitsland. Deze wijnen complementeren de romige textuur van de stamppot en versterken de smaken.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g