Rookworstpasteitjes met Pittige Mosterdsaus

Rookworstpasteitjes met pittige mosterdsaus, geserveerd op een rustieke houten tafel met verse peterselie en een schaaltje extra saus.

Rookworstpasteitjes met Pittige Mosterdsaus

Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 Gelderse rookworsten recht
  • 1 rol vers bladerdeeg 270 gram
  • 1 ei
  • Saus:
  • 3 takjes dille fijngehakt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 theelepel honing
  • ¼ theelepel sambal

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd het grote plak bladerdeeg in vier gelijke kwarten.
  • Maak schuine inkepingen met een pizzasnijder op de onderste helft van de plakken bladerdeeg.
  • Maak de saus door grove mosterd, fijngesneden dille, honing en sambal te mengen.
  • Verdeel over elk plak bladerdeeg een theelepel van de saus (op de kant zonder inkepingen).
  • Snijd met een koksmes de uiteinden van de rookworst zodat deze mooi past in het bladerdeeg.
  • Leg de rookworst op de saus.
  • Vouw de kant met inkepingen voorzichtig over de worst en druk het bladerdeeg samen met een vork.
  • Smeer de bovenkant van de broodjes in met losgeklopt ei.
  • Bak de Rookworstbroodjes gedurende 24 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een licht gekoelde rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, vormt een mooie aanvulling op de hartige smaak van de rookworst en de pittige mosterdsaus.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 20 g | Vet: 38 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------