Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Pizzasnijder
- Siliconen kwastje
Ingrediënten
- 4 Gelderse rookworsten recht
- 1 rol vers bladerdeeg 270 gram
- 1 ei
- Saus:
- 3 takjes dille fijngehakt
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel honing
- ¼ theelepel sambal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd het grote plak bladerdeeg in vier gelijke kwarten.
- Maak schuine inkepingen met een pizzasnijder op de onderste helft van de plakken bladerdeeg.
- Maak de saus door grove mosterd, fijngesneden dille, honing en sambal te mengen.
- Verdeel over elk plak bladerdeeg een theelepel van de saus (op de kant zonder inkepingen).
- Snijd met een koksmes de uiteinden van de rookworst zodat deze mooi past in het bladerdeeg.
- Leg de rookworst op de saus.
- Vouw de kant met inkepingen voorzichtig over de worst en druk het bladerdeeg samen met een vork.
- Smeer de bovenkant van de broodjes in met losgeklopt ei.
- Bak de Rookworstbroodjes gedurende 24 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een licht gekoelde rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, vormt een mooie aanvulling op de hartige smaak van de rookworst en de pittige mosterdsaus.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 20 g | Vet: 38 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g