Roomsoep van Spruitjes en Aardappelen
Een rijke en romige soep van spruitjes en aardappelen, perfect voor een koude dag of als een elegant voorgerecht.
Ingrediënten
- 500 g spruitjes
- 500 g aardappelen
- 40 g reuzel
- 1 grote ui
- 2 takjes selderij
- 2 liter water
- 3 dl melk
- Geraspte nootmuskaat
- 200 g room
- 2 eierdooiers
- 1 eetlepel peterselie en kervel gehakt
- 40 g boter
Instructies
- Pel de ui en snijd fijn.
- Ontvlies de selderij en snijd in stukjes.
- Laat de ui en selderij blonderen in de reuzel in een kookpot.
- Voeg de schoongemaakte spruitjes en de geschilde, gewassen en in stukjes gesneden aardappelen toe.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en laat ongeveer 1 uur koken.
- Doe de soep door een zeef en giet er de kokende melk bij.
- Voeg een flink snuifje nootmuskaat toe en breng eventueel verder op smaak.
- Bind de soep met de eierdooiers en de room.
- Voeg de boter, peterselie en fijngehakte kervel toe.
- Serveer de soep met gebakken korstjes met boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de roomsoep met een stukje vers brood of gebakken korstjes voor extra textuur.
Wijnadvies:
Deze soep gaat goed samen met een lichte, droge witte wijn zoals een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 6 g