Roomzacht Krentenbrood met Friszoete Banaan

Romige krentenbroodjes, besmeerd met roomkaas en belegd met plakjes banaan, licht besprenkeld met citroensap, geserveerd op een kleurrijk keramisch bord met Mexicaanse patronen, omringd door verse bananen, roomkaas en een citroenpartje op een felgekleurd geweven tafelkleed.

Roomzacht Krentenbrood met Friszoete Banaan

Een snel en romig ontbijt van krentenbrood met roomkaas en frisse plakjes banaan. Perfect voor een speciale ochtend.
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 sneden krentenbrood
  • 100 g roomkaas
  • 2 bananen
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Besmeer de plakken krentenbrood gelijkmatig met roomkaas.
  • Snijd de bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Verdeel de plakjes banaan over de met roomkaas besmeerde plakken krentenbrood.
  • Serveer direct voor een snel en voedzaam ontbijt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voeg een snufje kaneel toe voor extra smaak of serveer met een glas verse jus d’orange.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies; perfect te combineren met een kopje thee of koffie.

Voedingswaarden

Serving: 2 sneden | Calories: 250 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Lunch / Ontbijt / Tussendoortje
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag