Roti met kerriekip en sperziebonen
Allerhande 2002
Equipment
- vijzel
Ingrediënten
- 750 g aardappelen
- 1 rode peper
- 6 tenen knoflook
- ½ el gemalen komijn djinten
- 500 g kipfilet
- 500 g sperziebonen
- 2 uien
- 150 ml kraanwater
- 5½ el zonnebloemolie
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1½ el kerriepoeder
- 1 kippenbouillontablet
- 1½ dl kraanwater
- 1 el tomatenpuree
- 2 el zelfrijzend bakmeel
Instructies
- Ga op de Surinaamse toer met deze roti met kerrie-kip en sperziebonen.
- Aardappelen schillen, wassen en aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar
- koken.
- Ondertussen de rest van aardappelen wassen, schillen en in partjes snijden (en tot
- gebruik in water bewaren).
- Knoflook pellen en fijn hakken.
- Snijd het steeltje van de rode peper.
- Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
- Peper heel fijn snijden.
- In keukenmachine of vijzel 1/3 van de tenen knoflook, helft van rode peper en djinten pureren.
- Kipfilet in blokjes snijden, wassen en goed droogdeppen met keukenpapier (en tot gebruik in
- koelkast bewaren).
- Ui pellen en snipperen.
- Sperziebonen schoonmaken en wassen.
- Aardappelen afgieten en pureren.
- Knoflookpuree en snufje zout erdoor roeren.
- In kom bakmeel met snufje zout, handwarm water en olie tot soepel deeg kneden.
- Deeg ca. 10-15 min. laten rijzen.
- Verhit wat van de olie.
- 1/6 van de knoflook,helft van ui, 1/2 van de bouillontablet en 1/2 van de kerriepoeder roerbakken. Aardappelpartjes en sperziebonen erdoor scheppen en met water in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar stoven, regelmatig omscheppen.
- In roerbakpan olie verhitten.
- Rest van knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en tomatenpuree ca. 1 min. bakken.
- Kip ca. 2 min. meebakken en afgedekt in ca. 15 min. zachtjes gaar sudderen.
- Op smaak brengen met zout.
- Deeg in ballen verdelen (2 ballen per persoon).
- In midden gat maken, vul elk deeg met aardappelpuree en deeg om vulling dichtvouwen. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem en deegballen uitrollen tot dunne, ronde lappen van ca. 17 cm doorsnede.
- In droge koekenpan met antiaanbaklaag roti's één voor één bakken tot ze gaan bollen.
- Keren en onderkant ca. 1 min. bakken.
- Kerrie-kip en sperziebonen over borden verdelen.
- Roti's ernaast leggen.