Doe de bloem in een kom, voeg het zout en de suiker toe aan één kant van de kom, voeg de boter toe.
Los de gist op in de melk en voeg toe aan de andere kant van de kom.
Meng vervolgens.
Rol het deeg uit tot min of meer een rechthoek, bedek de helft met de plakjes boter en plooi toe.
Rol opnieuw uit tot een rechthoek, verdeel in drie delen en plooi toe.
Rol opnieuw uit tot een rechthoek, verdeel in vier delen en plooi toe.
Rol opnieuw uit, plooi het deeg tot een pakje, pak in in plastic folie en laat opstijven in de koelkast.
Rol het opgesteven deeg opnieuw uit tot een groot vierkant, strijk er de banketbakkersroom over uit.
Strooi er rozijntjes over en een beetje bruine suiker.
Plooi toe voor de lange koeken en snijd in stukken.
Rol het deeg toe voor de ronde koeken en snijd in stukken.
Doreer, laat ze rijzen en bak 10 tot 12 minuten af in een oven van 175°C.