Rozijnenkoeken

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Banketbakkersroom:

  • 2 eieren
  • 15 gr maïzena
  • 60 gr witte suiker
  • vanillestok
  • 250 ml melk

Bladerdeeg:

  • 250 gr bloem
  • 5 gr zout
  • 20 gr suiker
  • 120 gr melk koude
  • 15 gr gist
  • 12 gr boter
  • 90 gr boter in plakjes

Instructies

Banketbakkersroom:

  • Meng de maïzena, de suiker en de vanille, voeg vervolgens de eieren toe en tot slot de melk.
  • Warm op, al roerend, tot de room dik genoeg is.
  • Zeef door en laat afkoelen.

Bladerdeeg:

  • Doe de bloem in een kom, voeg het zout en de suiker toe aan één kant van de kom, voeg de boter toe.
  • Los de gist op in de melk en voeg toe aan de andere kant van de kom.
  • Meng vervolgens.
  • Rol het deeg uit tot min of meer een rechthoek, bedek de helft met de plakjes boter en plooi toe.
  • Rol opnieuw uit tot een rechthoek, verdeel in drie delen en plooi toe.
  • Rol opnieuw uit tot een rechthoek, verdeel in vier delen en plooi toe.
  • Rol opnieuw uit, plooi het deeg tot een pakje, pak in in plastic folie en laat opstijven in de koelkast.
  • Rol het opgesteven deeg opnieuw uit tot een groot vierkant, strijk er de banketbakkersroom over uit.
  • Strooi er rozijntjes over en een beetje bruine suiker.
  • Plooi toe voor de lange koeken en snijd in stukken.
  • Rol het deeg toe voor de ronde koeken en snijd in stukken.
  • Doreer, laat ze rijzen en bak 10 tot 12 minuten af in een oven van 175°C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Zuidvruchten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch