Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 bak paglia e fieno verse dunne lintpasta, 250 g
- 1½ l kippenbouillon van tablet
- 1 zak rucola sla, 75 g
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepel(s) groene pesto
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 2-3 eetlepel(s) citroensap
Instructies
- Lintpasta in ruim water met zout in 3 minuten net niet beetgaar koken.
- In vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
- Intussen bouillon aan de kook brengen.
- Rucola en bosuitjes in grove stukken snijden en door hete bouillon roeren.
- Na 3 minuten rucola en bosuitjes met staafmixer of in blender pureren.
- Dipsaus roeren van pesto en mayonaise.
- Bouillon en dipsaus op smaak brengen met zout, peper en citroensap.
- Bouillon overscheppen in fonduepan en met lintpasta, spiesjes (zie diptips) en dipsaus op tafel zetten.
- Spiesjes in hete bouillon zetten en in paar minuten gaar laten worden.
- Na maaltijd pasta over vier kommen verdelen en rucolabouillon erop schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak spiesjes van biefstuk met grove vierseizoenenpeper, gele paprika en basilicum;kipfilethaasjes met pesto en champignons; cocktailgarnalen en stukjes stoneleek of dunne prei;gehaktballetjes met Italiaanse kruiden en cherrytomaatjes.