Rundereepjes Wokgerecht met Cambodjaanse Groenten
Een smaakvol wokgerecht met gemarineerde rundereepjes, Cambodjaanse groenten en champignons. Perfect met rijst of noedels!
Ingrediënten
Voor de marinade:
- 1 rode peper klein gesneden
- 3 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
- 3 eetlepels ketjap medja of 2 manis en 1 asin
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel mirin Japanse rijstwijn
- ½ eetlepel sambal oelek meer of minder naar smaak
- 2 eetlepels sesamolie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Voor het gerecht:
- 350 gram runderreepjes
- 400 gram Cambodjaanse wokgroente 1 zak
- 250 gram champignons in blokjes
- 2 handjes lente-ui ringen
- 2 eetlepels witte sesamzaadjes
Instructies
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een mengkom.
- Voeg de runderreepjes toe en laat minimaal 2 uur marineren (langer is beter).
- Verhit een wok of koekenpan en bak de gemarineerde runderreepjes kort op hoog vuur.
- Schep de runderreepjes uit de pan en zet apart.
- Gebruik dezelfde pan en bak de champignons en lente-ui ringen in de overgebleven marinade gedurende een paar minuten.
- Voeg de Cambodjaanse wokgroente toe en roerbak alles op hoog vuur voor een paar minuten.
- Voeg de runderreepjes weer toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten tot alles goed doorgewarmd is.
- Serveer het gerecht met rijst, woknoedels of bami en bestrooi met witte sesamzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Combineer met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 8 g