Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kernthermometer
- ovenrooster
Ingrediënten
Instructies
- Het vlees ten minste 30 minuten voor gebruik uit de koelkast halen en droogdeppen met keukenpapier.
- De knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
- Het vlees rondom met knoflook bedekken.
- Het vlees met zout en peper inwrijven en de bovenkant met fijngehakte rozemarijn bestrooien.
- De oven voorverwarmen op 130 °C.
- Op het aanrecht de rauwe ham dakpansgewijs naast elkaar leggen dat de uiteinden elkaar overlappen.
- Het vlees erop leggen en op de bovenkant ook nog een plakje rauwe ham leggen.
- De rauwe ham om het vlees wikkelen en de rauwe ham met een stukje keukengaren om de centimeter met het garen vastbinden.
- In een braadpan de boter heet laten worden en als het schuim voor de helft is weggetrokken de olie erbij schenken.
- Kort verwarmen en dan het vlees snel op hoog vuur aan alle kanten bruinbakken.
- Het vlees uit de pan nemen en op het ovenrooster met de braadslede eronder met de kernthermometer op 50 °C met 60% stoom bereiden.
- Intussen de ui pellen en halveren en in ringen snijden.
- De ui in het bakvet glazig fruiten en vervolgend de rozemarijn en de balsamico-azijn toevoegen.
- Alles kort verwarmen en tot slot de slagroom erdoor roeren.
- De saus op smaak brengen met zout en peper.