Runderlende met rauwe ham en rozemarijnsaus

Runderlende met rauwe ham en rozemarijnsaus

Runderlende met rauwe ham en rozemarijnsaus

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg runderzij lende
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepel(s) rozemarijn vers gehakte
  • 6 plakken rauwe ham
  • 45 g boter
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • zout
  • peper
  • voor de saus:
  • 1 rode ui middelgrote
  • 1-2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 1-2 eetlepel(s) rozemarijn vers gehakte
  • liter slagroom
  • zout
  • peper

Instructies

  • Het vlees ten minste 30 minuten voor gebruik uit de koelkast halen en droogdeppen met keukenpapier.
  • De knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
  • Het vlees rondom met knoflook bedekken.
  • Het vlees met zout en peper inwrijven en de bovenkant met fijngehakte rozemarijn bestrooien.
  • De oven voorverwarmen op 130 °C.
  • Op het aanrecht de rauwe ham dakpansgewijs naast elkaar leggen dat de uiteinden elkaar overlappen.
  • Het vlees erop leggen en op de bovenkant ook nog een plakje rauwe ham leggen.
  • De rauwe ham om het vlees wikkelen en de rauwe ham met een stukje keukengaren om de centimeter met het garen vastbinden.
  • In een braadpan de boter heet laten worden en als het schuim voor de helft is weggetrokken de olie erbij schenken.
  • Kort verwarmen en dan het vlees snel op hoog vuur aan alle kanten bruinbakken.
  • Het vlees uit de pan nemen en op het ovenrooster met de braadslede eronder met de kernthermometer op 50 °C met 60% stoom bereiden.
  • Intussen de ui pellen en halveren en in ringen snijden.
  • De ui in het bakvet glazig fruiten en vervolgend de rozemarijn en de balsamico-azijn toevoegen.
  • Alles kort verwarmen en tot slot de slagroom erdoor roeren.
  • De saus op smaak brengen met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees