Rundersgebraad met Groenten
Geniet van een klassiek rundersgebraad met groenten, aardappelen en een rijke bouillonsaus. Perfect voor een gezellig diner met familie of vrienden.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 1,200 kg rundvlees om te roosteren
- 3 uien
- 300 g jonge erwten
- 300 g wortelen
- 300 g prinsessenbonen
- 1 snede gerookt spek
- 250 g kleine aardappelen
- 1 krop sla
- 1 glas vleesbouillon
- 1 laurierblad
- Peper en zout
Instructies
- Bruin het rundvlees in een geboterde braadpan.
- Maak de groenten schoon.
- Schrap de wortelen en schil de aardappelen.
- Voeg de in schijfjes gesneden wortelen en uien, het in repen gesneden spek en het laurierblad toe aan het vlees.
- Voeg de bouillon toe en laat alles onafgedekt sudderen op een klein vuur gedurende 2 uur.
- Voeg ½ uur voor het einde van de braadtijd de aardappelen toe en laat alles zacht gaar worden.
- Verwijder het laurierblad.
- Kook intussen de erwten en de sla.
- Voeg een koffielepel suiker toe aan de erwten zodra ze zijn afgegoten.
- Leg het vlees en de groenten op een dienschotel en serveer met de aangelengde saus in een apart kommetje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer het rundvlees met de groenten en aardappelen op een grote schaal. Voeg de saus apart toe voor extra smaak.
Wijnadvies:
Deze maaltijd gaat goed samen met een Crozes-Hermitage, een volle rode wijn uit de Rhône.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 40 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 5 g