Rundersgebraad met Groenten

en stevige en rustieke dinertafel met rundersgebraad en groenten, gepresenteerd op een grote serveerschaal. Het gerecht bevat mals rundvlees, wortelen, erwten, prinsessenbonen en aardappelen, gegarneerd met verse peterselie. De setting bevat een kleurrijk Mexicaans tafelkleed, een kommetje met saus, een glas rode wijn en serveerlepels, verlicht door helder natuurlijk licht om de rijke en uitnodigende uitstraling te benadrukken.

Rundersgebraad met Groenten

Geniet van een klassiek rundersgebraad met groenten, aardappelen en een rijke bouillonsaus. Perfect voor een gezellig diner met familie of vrienden.
Porties: 6
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,200 kg rundvlees om te roosteren
  • 3 uien
  • 300 g jonge erwten
  • 300 g wortelen
  • 300 g prinsessenbonen
  • 1 snede gerookt spek
  • 250 g kleine aardappelen
  • 1 krop sla
  • 1 glas vleesbouillon
  • 1 laurierblad
  • Peper en zout

Instructies

  • Bruin het rundvlees in een geboterde braadpan.
  • Maak de groenten schoon.
  • Schrap de wortelen en schil de aardappelen.
  • Voeg de in schijfjes gesneden wortelen en uien, het in repen gesneden spek en het laurierblad toe aan het vlees.
  • Voeg de bouillon toe en laat alles onafgedekt sudderen op een klein vuur gedurende 2 uur.
  • Voeg ½ uur voor het einde van de braadtijd de aardappelen toe en laat alles zacht gaar worden.
  • Verwijder het laurierblad.
  • Kook intussen de erwten en de sla.
  • Voeg een koffielepel suiker toe aan de erwten zodra ze zijn afgegoten.
  • Leg het vlees en de groenten op een dienschotel en serveer met de aangelengde saus in een apart kommetje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer het rundvlees met de groenten en aardappelen op een grote schaal. Voeg de saus apart toe voor extra smaak.
Wijnadvies:
Deze maaltijd gaat goed samen met een Crozes-Hermitage, een volle rode wijn uit de Rhône.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 40 g | Vet: 15 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Rundvlees
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden