Rundstong met rozijnen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rundstong voor 4 personen
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • 1 selder
  • 2 preien
  • 2 laurierbladen
  • 1 takje tijm
  • 50 gr boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 gr rozijnen
  • ½ liter blond bier
  • peper
  • zout

Instructies

  • Laat de rundstong 2-3 uur in koud water staan en droog het vlees met keukenpapier goed af.
  • Maak een bouillon met de gesnipperde groenten en kruid die met tijm, zout en peper.
  • Laat de rundstong in de bouillon tenminste 2 uur zachtjes koken, controleer regelmatig met een vork of het vlees al gaar is.
  • Haal het dan met een schuimspaan uit de pan en verwijder het vel rond de tong.
  • Snijd het vlees dan in plakjes of stukjes en houd die in wat kookvocht warm.
  • Smelt de boter in een kleine pan, voeg de bloem toe en roer het geheel met een houten lepel door elkaar tot een blanke roux ontstaat.
  • Doe er ± 2 eetlepels van het kookvocht van de tong bij, met de tomatenpuree, het bier en de rozijnen.
  • Laat alles op laag vuur 15-20 minuten doorkoken en roer af en toe met een houten lepel door de saus.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • De saus is klaar als zij goed gebonden en mooi glad is.
  • Voeg eventueel nog wat zout, peper en andere kruiden toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gerecht met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees / Zuidvruchten