Rundvlees met Paprika
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 4 rode pepers lombok, fijngesneden
- 1 kleine ui in plakjes
- 1 groene paprika in reepjes
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 2 theelepels oestersaus
- 500 g biefstuk in dunne plakjes
- Versgemalen zwarte peper
- Zout naar smaak
- Plantaardige olie om te bakken
Instructies
- Verhit wat olie in een wok of een diepe pan op middelhoog vuur.
- Bak de fijngesneden knoflook en rode pepers (lombok) kort aan tot ze geurig zijn.
- Voeg de plakjes ui toe en bak deze mee tot ze zacht worden.
- Voeg de reepjes groene paprika toe en roerbak alles gedurende 3 minuten tot de paprika wat zachter begint te worden.
- Verlaag het vuur en voeg de lichte sojasaus, oestersaus, dunne plakjes biefstuk, zout en peper naar smaak toe.
- Roerbak alles nog eens gedurende 1-2 minuten tot het vlees gaar is maar nog steeds sappig.
- Proef en voeg naar smaak extra zout, peper, of saus toe als dat nodig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gebakken rundvlees met paprika direct, bij voorkeur met gestoomde rijst.
Dit gerecht heeft een heerlijke pittige smaak en combineert goed met rijst of noedels.
Geniet ervan!
Dit gerecht heeft een heerlijke pittige smaak en combineert goed met rijst of noedels.
Geniet ervan!