Rundvlees met Paprika

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 4 rode pepers lombok, fijngesneden
  • 1 kleine ui in plakjes
  • 1 groene paprika in reepjes
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 theelepels oestersaus
  • 500 g biefstuk in dunne plakjes
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout naar smaak
  • Plantaardige olie om te bakken

Instructies

  • Verhit wat olie in een wok of een diepe pan op middelhoog vuur.
  • Bak de fijngesneden knoflook en rode pepers (lombok) kort aan tot ze geurig zijn.
  • Voeg de plakjes ui toe en bak deze mee tot ze zacht worden.
  • Voeg de reepjes groene paprika toe en roerbak alles gedurende 3 minuten tot de paprika wat zachter begint te worden.
  • Verlaag het vuur en voeg de lichte sojasaus, oestersaus, dunne plakjes biefstuk, zout en peper naar smaak toe.
  • Roerbak alles nog eens gedurende 1-2 minuten tot het vlees gaar is maar nog steeds sappig.
  • Proef en voeg naar smaak extra zout, peper, of saus toe als dat nodig is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gebakken rundvlees met paprika direct, bij voorkeur met gestoomde rijst.
Dit gerecht heeft een heerlijke pittige smaak en combineert goed met rijst of noedels.
Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Thailand