Russische Zoete Macaronipannenkoeken
Lapsjevnik
Ingrediënten
- 200 g lintmacaroni
- Voldoende melk
- 3 eidooiers
- 50 g ongezouten boter
- Een snufje zeezout
- 2 eetlepels natuurlijke zoetstof bijvoorbeeld honing of ahornsiroop
- 25 g volkorenmeel
- 3 eiwitten
- Extra boter om in te bakken
Instructies
- Kook de lintmacaroni gaar in melk, laat ze uitlekken en afkoelen.
- Klop de eidooiers met de boter tot het mengsel schuimig is.
- Voeg zout, zoetstof en bloem toe, en meng goed door.
- Voeg dan de uitgelekte macaroni (Japschà) toe en vermeng alles goed.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
- Giet het geheel in een ingevette koekepan en bak het afgedekt gedurende ongeveer 15 minuten totdat het goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de lintmacaroni door spaghetti, kook ze in bouillon, bak ze en bedek ze met wat tomatenpuree voor een andere variant.
Voeg een gedeelte gesmoorde hanenkammen toe als kruiderij, met een snufje foelie voor extra smaak.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 11 g | Vet: 14 g | Sugar: 4 g