Rustiek Zuurdesembrood met Ardennerpaté en Gekarameliseerde Uiencompote

Rustiek Zuurdesembrood met Ardennerpaté en Gekarameliseerde Uiencompote

Porties: 4 personen
inclusief 20 minuten smoren 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kleine uien in ringen gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 4 sneetjes meergranen zuurdesembrood
  • 4 blaadjes kropsla
  • 4 dunne plakken Ardennerpaté

Instructies

  • Meng de uienringen met de olijfolie, honing, tijm en witte-wijnazijn in een koekenpan.
  • Laat het mengsel op zeer laag vuur ongeveer 20 minuten smoren totdat de uien zacht en gekarameliseerd zijn.
  • Dit kan ook een dag van tevoren gedaan worden.
  • Laat de uiencompote afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Beleg de sneetjes zuurdesembrood met een blaadje kropsla, een plak Ardennerpaté en een eetlepel uiencompote.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit gerecht past een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, die de rijke smaken van de paté en de zoete uiencompote goed aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 10 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Brunch / Lunch
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Koemelk allergie