Sabayon van bisschopswijn
AH 12 maanden Lekker Eten
Ingrediënten
- 150 ml rode wijn fruitige
- 6 el suiker
- ½ tl kaneelpoeder
- ¼ tl kruidnagelpoeder
- 1 mandarijn
- 3 eidooiers
Instructies
- Breng in een steelpan de wijn met 3 el suiker, kaneel en kruidnagel aan de kook en kook het voor 1/3 deel in.
- Pers de mandarijn uit en voeg het sap toe aan de wijn.
- Klop intussen in een hittebestendige kom met de handmixer de eidooiers met de resterende 3 el suiker heel licht en schuimig.
- Hang de kom in een passende pan met bijna kokend water.
- Let erop dat het water de kom niet raakt.
- Houd het water tegen de kook aan en schenk al kloppend met de mixer de ingekookte wijn in een dun straaltje bij de eidooiers.
- Blijf kloppen tot het gebonden en luchtig is.
- Verdeel de sabayon over de mooie glazen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een warm fluweelzacht nagerecht vol sinterklaassmaken.
Serveer de sabayon met een bol vanille-ijs, lange vingers, of heel speciaal: gepocheerde peer. Met een kookthermometer is het maken van dit dessert heel eenvoudig.
Als de temperatuur van de sabayon 80 °C heeft, is de juiste dikte bereikt.
Serveer de sabayon met een bol vanille-ijs, lange vingers, of heel speciaal: gepocheerde peer. Met een kookthermometer is het maken van dit dessert heel eenvoudig.
Als de temperatuur van de sabayon 80 °C heeft, is de juiste dikte bereikt.