Sabayon van bisschopswijn

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 ml rode wijn fruitige
  • 6 el suiker
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ¼ tl kruidnagelpoeder
  • 1 mandarijn
  • 3 eidooiers

Instructies

  • Breng in een steelpan de wijn met 3 el suiker, kaneel en kruidnagel aan de kook en kook het voor 1/3 deel in.
  • Pers de mandarijn uit en voeg het sap toe aan de wijn.
  • Klop intussen in een hittebestendige kom met de handmixer de eidooiers met de resterende 3 el suiker heel licht en schuimig.
  • Hang de kom in een passende pan met bijna kokend water.
  • Let erop dat het water de kom niet raakt.
  • Houd het water tegen de kook aan en schenk al kloppend met de mixer de ingekookte wijn in een dun straaltje bij de eidooiers.
  • Blijf kloppen tot het gebonden en luchtig is.
  • Verdeel de sabayon over de mooie glazen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een warm fluweelzacht nagerecht vol sinterklaassmaken.
Serveer de sabayon met een bol vanille-ijs, lange vingers, of heel speciaal: gepocheerde peer. Met een kookthermometer is het maken van dit dessert heel eenvoudig.
Als de temperatuur van de sabayon 80 °C heeft, is de juiste dikte bereikt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Feestdagen etc Sinterklaas