Sajoer asem kool dan ebbi
gekruiden kool met gedroogde garnalen
Ingrediënten
- 500 gram kool gesneden
- 2 eetlepel(s) ebbi
- 1 bouillonblokje
- ½ liter water
Instructies
- Week de ebbi ca. 1 uur.
- Wrijf de kruiden met de ebbi en kemiries samen fijn.
- Breng het water met het bouillonblokje en asemwater, salam en gewreven kruiden en ebbi aan de kook en laat alles ca. 10 min. trekken.
- Voeg er dan de kool aan toe en kook de sajoer zachtjes door tot de kool zacht begint te worden.
Magnetron
- Halveer de hoeveelheden.
- Week de ebbi.
- Doe het water met bouillonblok en asem water, salam en kruidenmengsel met de ebbi in een magnetronschaal van 2 liter inhoud en breng alles afgedekt in 3 à 4 min. op 100% aan de kook.
- Doe de kool erbij en verwarm alles 2 à 3 min.op 50%.