Sajoer toemis peultjes dan oedang
gekruiden peultjes met garnalen
Ingrediënten
- 500 gram peultjes
- 100 gram garnalen gekookte
- ½ liter kippenbouillon
- 2 eetlepel(s) olie
- 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
- 1 teen knoflook gesnipperde
- 1 theelepel laos
- ½ theelepel djahé
- ½ theelepel sambal oelek
- zout
Instructies
- Wrijf uien, knoflook, sambal, laos en djae tot een brij en bak dit mengsel in de olie.
- Bak de peultjes even mee.
- Voeg dan de bouillon toe, daarna de garnalen en kook dit zachtjes tot de peultjes half gaar zijn.
Magnetron:
- Halveer de hoeveelheden.
- Verwarm de olie in een magnetronschaal van ca. 1 liter inhoud onafgedekt 1 min. op 100%.
- Roer er dan het fijngewreven kruidenmengsel door en fruit het onafgedekt 1 a 2 min. op 100%.
- Doe er dan de bouillon en de peultjes bij en verwarm alles afgedekt 7 a 8 min. op 100%.
- Vlak voor het opdienen de garnalen erdoor roeren.