Salade met Appel, Blauwe Bessen, Kaas en Appelstroopdressing
Een frisse en verrassende salade met appel, blauwe bessen, kaas en een lichtzoete appelstroopdressing, afgemaakt met knapperige croutons.
Ingrediënten
- 150 g rucola
- 1 zoet-zure appel Elstar of Jonagold
- 50 g blauwe bessen
- 100 g Pavé à la Leffe of oude kaas in blokjes
- 2 tl verse tijmblaadjes
- 2 sneetjes meergranenbrood
- Voor de dressing:
- 2 tl appelstroop
- 2 el azijn
- 3 el arachideolie
Instructies
- Doe de rucola in een mooie schaal.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes.
- Verdeel de appel en blauwe bessen over de rucola.
- Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg deze toe aan de salade.
- Strooi de tijmblaadjes over de salade.
- Snijd het meergranenbrood in blokjes van ca.
- 2 bij 2 cm.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de broodblokjes 2-3 minuten aan één kant goudbruin en knapperig.
- Draai de croutons om en bak de andere kant nog 2 minuten.
- Haal de croutons uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen op een bord met keukenpapier.
- Roer de appelstroop los in een kommetje en voeg de azijn toe.
- Meng goed tot er geen klontjes meer zijn en roer als laatste de arachideolie erdoor tot een gladde dressing.
- Schenk vlak voor het serveren de dressing over de salade en strooi de croutons eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een glas vers geperst appelsap of een lichte witte wijn voor een verfrissende combinatie.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de fruitige en hartige smaken van deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 16 g