Sappige Kogelbiefstuk met Portsaus
Equipment
Ingrediënten
- 1 kogelbiefstuk op kamertemperatuur
- 25 g boter
- 1 doosje magnetronfrites naturel diepvries, 125 g
- 1 sjalot gesnipperd
- 75 ml rode port
- 2-3 trostomaten in partjes
- 75 g fetakaas op olie pot à 300 g
- 1 eetlepel gesneden peterselie diepvries
Instructies
- Bestrooi de kogelbiefstuk aan beide kanten met peper.
- Verhit de boter in een koekenpan.
- Bak de biefstuk in 4-6 minuten aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.
- Bereid intussen de magnetronfrites volgens de gebruiksaanwijzing.
- Haal het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
- Bak de sjalot in het bakvet gedurende 1 minuut.
- Voeg de rode port toe aan de sjalot en laat het op hoog vuur inkoken tot een lichtgebonden jus.
- Breng de jus op smaak met zout en peper.
- Meng in een schaaltje de tomaten met de fetakaas en 1 eetlepel olie uit de pot en peterselie.
- Serveer de kogelbiefstuk met de portsaus, frites en tomatensalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze sappige kogelbiefstuk met portsaus komt goed tot zijn recht met een krachtige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon. De volle smaak van de wijn harmonieert met de rijke smaak van het vlees en de saus, terwijl de tannines zorgen voor een mooie structuur bij elke hap.Voedingswaarden
Calories: 700 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 40 g | Vet: 45 g | Zout: 3 g | Sugar: 6 g