Saté Babi van Lidy Poll-Weber
Saté van varkensvleesVandaag weer eens 'echte' saté babi gemaakt. Het was weer eens tijd.Een marinade maken kost weinig tijd ca. 5 minuten, een paar uur intrekken en smullen maar...
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding
- Het vlees aan dobbelsteentjes snijden. de sjalotjes en knoflook fijnsnijden en kneuzen met de ketoembar, laos, zout, djahe, asem en goela djawa. de boter even smelten
- Van het vuur halen en de kruiden met de ketjap erin roeren.
- Het vlees nu hierin mengen en ongeveer een half uur laten staan.
- Aan stokjes rijgen en roosteren op de barbecue of onder de grill.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Buiten de barbecuetijd kan deze saté gegeten worden met een witte rijst, sajoer kerrie of alleen met wat rijst, komkommer een een mata sapi (gebakken ei).