Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- satéstokjes
- barbecue of grill
- Vijzel of keukenmachine
Ingrediënten
- 500 gram rundvlees in blokjes
- Voor de kruidenmarinade:
- 2 tenen knoflook gepeld
- 2 dl santen kokosmelk, van ⅛ blok
- 1 theelepel asem tamarinde
- ½ theelepel laos galangal
- ½ theelepel sereh citroengras
- ½ theelepel koenjit kurkuma
- ½ theelepel djahé gemberpoeder
- 1 eetlepel ketoembar gemalen korianderzaad
- ½ eetlepel djinten gemalen komijnzaad
- 1 theelepel trassi garnalenpasta
- 2 theelepels zout
- 2 blaadjes djeroek poeroet limoenblaadjes
- 1 blaadje salam Indonesische laurier
- 4 kemirinoten candlenuts, geroosterd
- 1 ui fijngehakt
- Olie om te besprenkelen
Instructies
- Stamp in een vijzel of maal in een keukenmachine de knoflook, kemirinoten, ui en alle specerijen (asem, laos, sereh, koenjit, djahé, ketoembar, djinten, trassi, zout) fijn tot een pasta.
- Meng de gemalen kruidenpasta met de santen in een mengkom.
- Marineer het rundvleesblokjes in de kruidenmarinade en laat dit minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.
- Rijg na het marineren de gemarineerde vleesblokjes aan satéstokjes.
- Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur en rooster de saté totdat het vlees gaar en mooi gegrild is, regelmatig besprenkelend met olie om uitdroging te voorkomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Shiraz of Malbec past goed bij de rijke en kruidige smaken van de Saté Bali.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 30 g | Vet: 32 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 2 g