Saté Bali van Rundvlees

Saté Bali van Rundvlees

Saté Bali van Rundvlees

Porties: 4
(inclusief marineren) 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • satéstokjes
  • barbecue of grill
  • Vijzel of keukenmachine

Ingrediënten

  • 500 gram rundvlees in blokjes
  • Voor de kruidenmarinade:
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 2 dl santen kokosmelk, van ⅛ blok
  • 1 theelepel asem tamarinde
  • ½ theelepel laos galangal
  • ½ theelepel sereh citroengras
  • ½ theelepel koenjit kurkuma
  • ½ theelepel djahé gemberpoeder
  • 1 eetlepel ketoembar gemalen korianderzaad
  • ½ eetlepel djinten gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel trassi garnalenpasta
  • 2 theelepels zout
  • 2 blaadjes djeroek poeroet limoenblaadjes
  • 1 blaadje salam Indonesische laurier
  • 4 kemirinoten candlenuts, geroosterd
  • 1 ui fijngehakt
  • Olie om te besprenkelen

Instructies

  • Stamp in een vijzel of maal in een keukenmachine de knoflook, kemirinoten, ui en alle specerijen (asem, laos, sereh, koenjit, djahé, ketoembar, djinten, trassi, zout) fijn tot een pasta.
  • Meng de gemalen kruidenpasta met de santen in een mengkom.
  • Marineer het rundvleesblokjes in de kruidenmarinade en laat dit minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.
  • Rijg na het marineren de gemarineerde vleesblokjes aan satéstokjes.
  • Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur en rooster de saté totdat het vlees gaar en mooi gegrild is, regelmatig besprenkelend met olie om uitdroging te voorkomen.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Shiraz of Malbec past goed bij de rijke en kruidige smaken van de Saté Bali.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 30 g | Vet: 32 g | Zout: 2.3 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij