Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- barbecue of grill
- satéstokjes
- Vijzel of keukenmachine
Ingrediënten
- 500 gram rundvlees in blokjes
Voor de kruidenmarinade:
- 1 ui grof gehakt
- 2 tenen knoflook gepeld
- 4 kemirinoten candlenuts, geroosterd
- 1½ dl santen kokosmelk, van ⅛ blok
- Olie om te besprenkelen
- Citroensap naar smaak
Kruiden:
- ½ theelepel djahé gemberpoeder
- ½ theelepel laos galangal
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi garnalenpasta
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel Javaanse suiker gula Jawa
- 1 eetlepel ketoembar gemalen korianderzaad
- ½ eetlepel djinten gemalen komijnzaad
- ½ theelepel kentjoer geelwortelpoeder
- ½ theelepel koenjit kurkuma
- 2 blaadjes djeroek poeroet limoenblaadjes, fijngehakt
Instructies
- Snijd het rundvlees in blokjes en leg ze in een mengkom.
- Stamp in een vijzel of maal in een keukenmachine de ui, knoflook en geroosterde kemirinoten tot een fijne pasta.
- Meng de gemalen kruidenpasta met de santen in de mengkom.
- Voeg naar smaak citroensap toe.
- Marineer het rundvlees minstens 30 minuten in de kruidenmarinade, afgedekt in de koelkast.
- Rijg na het marineren de gemarineerde vleesblokjes aan satéstokjes.
- Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur en rooster de saté totdat het vlees gaar en mooi gegrild is, regelmatig besprenkelend met olie om uitdroging te voorkomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht gekoelde witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Gris past goed bij de pittige en aromatische smaken van Saté Sappie.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 30 g | Vet: 32 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g