Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- 4 lange barbecue spiesen
Ingrediënten
- 500 gram saucijsjes
- 2 perziken verse
- 2 rode uien kleine
- 4 takjes rozemarijn
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
Instructies
- Wel de saucijsjes 5 minuten in water dat tegen de kook aan zit.
- Dep ze droog en snijd ze elk in 4 stukken van 3 cm.
- Snijd de perziken in vieren en trek het velletje eraf.
- Halveer de partjes.
- Pel de uien en snijd elke ui in 8 parten.
- Knip elk takje rozemarijn in 4 stukjes.
- Steek aan elke spies 4 stukken Saucijs afgewisseld met partjes perzik, ui en rozemarijn.
- Begin en eindig met een stukje vlees.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn.
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit en roer de rode peper en olijfolie erdoor.
- Bestrijk de spiesen royaal met de rode peperolie en rooster ze op een hete steengrill op de barbecue, of ca. 10 cm boven de hete kolen, in 8-10 minuten rondom bruin en warm.
- Keer de spiesen regelmatig en bestrijk ze tussentijds nogmaals met rode peperolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met focaccia of Turks brood en een gemengde groene salade.
Voedingswaarden
Calories: 442 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 28 g | Vet: 35 g