Saucijsspiesen met perzik en ui

Saucijsspiesen met perzik en ui

Saucijsspiesen met perzik en ui

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram saucijsjes
  • 2 perziken verse
  • 2 rode uien kleine
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge

Instructies

  • Wel de saucijsjes 5 minuten in water dat tegen de kook aan zit.
  • Dep ze droog en snijd ze elk in 4 stukken van 3 cm.
  • Snijd de perziken in vieren en trek het velletje eraf.
  • Halveer de partjes.
  • Pel de uien en snijd elke ui in 8 parten.
  • Knip elk takje rozemarijn in 4 stukjes.
  • Steek aan elke spies 4 stukken Saucijs afgewisseld met partjes perzik, ui en rozemarijn.
  • Begin en eindig met een stukje vlees.
  • Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper heel fijn.
  • Pers het teentje knoflook boven een kom uit en roer de rode peper en olijfolie erdoor.
  • Bestrijk de spiesen royaal met de rode peperolie en rooster ze op een hete steengrill op de barbecue, of ca. 10 cm boven de hete kolen, in 8-10 minuten rondom bruin en warm.
  • Keer de spiesen regelmatig en bestrijk ze tussentijds nogmaals met rode peperolie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met focaccia of Turks brood en een gemengde groene salade.

Voedingswaarden

Calories: 442 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 28 g | Vet: 35 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Varkensvlees / Vlees