Scandinavische Skyr Bowl met Gebakken Appels en Kerstgranola
Ingrediënten
- 200 g muesli
- 6 eetlepel(s) honing
- 1 eetlepel(s) kaneel
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 zak luxe notenmelange
- 6 eetlepel(s) gedroogde cranberry’s
- 2 appels
- 25 g boter
- 2 eetlepel(s) suiker
- 500 g skyr naturel
- 4 eetlepel(s) amandelspread
Keukenspullen
- 4 kommen
- Bakplaat
- Bakpapier
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Doe de muesli samen met de honing, kaneel en olie in een kom en schep om.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de muesli erover. Rooster de meusli in circa 25 minuten knapperig. Schep tussendoor 2 keer om. Laat de bakplaat op een rooster afkoelen en schep na 10 minuten de noten en cranberry’s erdoor.
- Was de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de stukken in de lengte in partjes. Verhit de boter in een ruime koekenpan en roerbak de appelpartjes met de suiker in circa 5 minuten beetgaar.
- Verdeel de skyr over 4 kommen en voeg de amandelspread in een mooie swirl toe. Verdeel de appelparten erover en schep in elke kom 3 eetlepels granola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 15 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g