Schapenkaas met kersencompote
Equipment
Ingrediënten
- 400 g kersen verse of uit pot
- 2 dl rode wijn Droë Rooi
- 1 takje rozemarijn verse
- 60 g suiker
- 4 sneetjes muesli-notenbrood
- 200 g manchego harde schapenkaas
Instructies
Voorbereiden
- Eventueel van tevoren kersen ontpitten.
- In steelpan wijn, kersen, rozemarijn en suiker aan de kook brengen.
- Kersen 5 minuten op halfhoog vuur koken tot saus iets stroperig wordt.
- Kersen laten afkoelen en rozemarijn verwijderen.
Bereiden
- Brood roosteren in broodrooster.
- Intussen korstjes van kaas snijden en kaas met scherp mes in niet te dunne plakjes snijden.
- Elk sneetje brood kruislings doorsnijden in 4 driehoekjes.
- Kersenconfiture over vier kommetjes verdelen.
- Kommetjes op vier borden zetten.
- Brood en kaas er omheen leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Friszoete tot halfzoete witte wijnen
Frisse, droge en krachtige roséwijnen
10 voorbereiden, 10 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 225 kCal - eiwit 6 g
vet 8 g - koolhydraten 28 g
Friszoete tot halfzoete witte wijnen
Frisse, droge en krachtige roséwijnen
10 voorbereiden, 10 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 225 kCal - eiwit 6 g
vet 8 g - koolhydraten 28 g