Schapenkaas met kersencompote

Schapenkaas met kersencompote

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g kersen verse of uit pot
  • 2 dl rode wijn Droë Rooi
  • 1 takje rozemarijn verse
  • 60 g suiker
  • 4 sneetjes muesli-notenbrood
  • 200 g manchego harde schapenkaas

Instructies

Voorbereiden

  • Eventueel van tevoren kersen ontpitten.
  • In steelpan wijn, kersen, rozemarijn en suiker aan de kook brengen.
  • Kersen 5 minuten op halfhoog vuur koken tot saus iets stroperig wordt.
  • Kersen laten afkoelen en rozemarijn verwijderen.

Bereiden

  • Brood roosteren in broodrooster.
  • Intussen korstjes van kaas snijden en kaas met scherp mes in niet te dunne plakjes snijden.
  • Elk sneetje brood kruislings doorsnijden in 4 driehoekjes.
  • Kersenconfiture over vier kommetjes verdelen.
  • Kommetjes op vier borden zetten.
  • Brood en kaas er omheen leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Friszoete tot halfzoete witte wijnen
Frisse, droge en krachtige roséwijnen
10 voorbereiden, 10 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 225 kCal - eiwit 6 g
vet 8 g - koolhydraten 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Kaas
Land van herkomst Frankrijk