Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Gebruik alleen verse schorseneren.
Borstel de overtollige aarde van de schorseneren en schrap de schil eraf met een scherp schilmesje.
Snijd de wortelstronk af en verdeel de schorseneer in stukjes van ca.
8 cm.
Leg de geschrapte schorseneren meteen in een badje van water, waaraan u ca.
100 ml azijn heeft toegevoegd om verkleuren te voorkomen.
Was de schorseneren goed schoon en zet ze op met 200 ml water waaraan u een klein scheutje azijn toevoegt, ½ citroen in schijfjes en wat zout.
Laat in ca.
25 minuten op een laag vuurtje gaar koken.
Deksel op de pan en af en toe even roeren.
Haal de schijfjes citroen uit de pan en voeg de boter toe.
Maak een papje van een klein beetje koud water en 2 theelepels maïzena.
Voeg dit al roerend geleidelijk toe, totdat de saus de gewenste dikte heeft gekregen.
Maak tot slot op smaak met peper, zout en eventueel nog enkele druppels citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Schorseneren in zure saus