Schorseneren in zure saus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 700 g schorseneren
  • 150 ml azijn
  • ½ citroen in schijfjes
  • 20 g boter of margarine
  • Witte peper
  • Zout
  • Maïzena

Instructies

  • Gebruik alleen verse schorseneren.
  • Borstel de overtollige aarde van de schorseneren en schrap de schil eraf met een scherp schilmesje.
  • Snijd de wortelstronk af en verdeel de schorseneer in stukjes van ca.
  • 8 cm.
  • Leg de geschrapte schorseneren meteen in een badje van water, waaraan u ca.
  • 100 ml azijn heeft toegevoegd om verkleuren te voorkomen.
  • Was de schorseneren goed schoon en zet ze op met 200 ml water waaraan u een klein scheutje azijn toevoegt, ½ citroen in schijfjes en wat zout.
  • Laat in ca.
  • 25 minuten op een laag vuurtje gaar koken.
  • Deksel op de pan en af en toe even roeren.
  • Haal de schijfjes citroen uit de pan en voeg de boter toe.
  • Maak een papje van een klein beetje koud water en 2 theelepels maïzena.
  • Voeg dit al roerend geleidelijk toe, totdat de saus de gewenste dikte heeft gekregen.
  • Maak tot slot op smaak met peper, zout en eventueel nog enkele druppels citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch