Schotse makreel

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 makrelen
  • 4 tomaten
  • 1 flinke ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel havermeel
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Pel de ui en snijd hem in ringen.
  • Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie, leg hier de uienringen in en bestrooi het met de helft van de havermeel en iets peper en zout.
  • Sprenkel er nog wat olie over, dek het geheel af met aluminiumfolie en zet het in een oven van 180 C.
  • Snij de drooggedepte makrelen aan één kant drie keer in en doe daar de rest van het havermeel in.
  • Haal de schaal uit de oven en leg de makrelen op de uienringen met de insnijdingen naar boven.
  • Snijd de tomaat in stukken en leg dit op de makrelen.
  • Druppel er nog wat olie over en breng het op smaak met zout en peper.
  • Laat het geheel nog 25 minuten in de oven bakken tot de makrelen mooi bruin worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Schotland