Schouderkarbonade gekruid met piment d’espelette

Schouderkarbonade gekruid met piment d’espelette

Schouderkarbonade gekruid met piment d’espelette

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 schouderkarbonades
  • 1 kl piment d’espelette
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 7 cl appel azijn

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Haal het vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.
  • Schouderkarbonade gekruid met piment d'espelette
  • Bestrooi de karbonades aan beide zijden met de piment d’espelette.
  • Verhit op middenhoog vuur de boter in een koekenpan.
  • Bak de karbonades aan beiden zijdes zo’n 6 minuten.
  • Haal de karbonades uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
  • Schouderkarbonade gekruid met piment d'espelette
  • Deglaceer de koekenpan met de appelazijn.
  • Schraap goed de aanbaksels los. Laat iets inkoken.
  • Schouderkarbonade gekruid met piment d'espelette
  • Verdeel de karbonades over de borden.
  • Schenk er wat van het gedeglaceerde braadvocht over.
  • Ik gaf er boontjes en gebakken aardappelen bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Piment d’espelette is in Frankrijk gewoon te koop bij de supermarkt.
In Nederland heb ik het alleen nog maar kunnen vinden in webshops.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees