Schuimtaart met citrusvruchten
Allerhande 2002
Equipment
- taart- of springvorm doorsnede ca. 22 cm
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 sinaasappel
- 1 pakje amandel botertongen koekjes 175 g
- 1 ½ citroen
- 2 limoenen
- 3 eieren
- 1 blikje gecondenseerde melk 397 g
- 100 g suiker
- 1 gele grapefruit
- 1 rode grapefruit
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 ºC.
- Boter smelten.
- Sinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen.
- Koekjes fijn malen.
- Boter en sinaasappelrasp erdoor mengen.
- In taartvorm deeg verdelen, goed aandrukken.
- Citroenen en limoenen uitpersen.
- Eieren splitsen.
- Dooiers in ca. 5 minuten licht en schuimig mixen.
- Beetje bij beetje citroensap, limoensap en gecondenseerde melk toevoegen en kloppen tot gebonden massa ontstaat.
- In vetvrije kom eiwitten stijfkloppen tot stijve pieken.
- Helft van suiker toevoegen en eiwitmengsel nog 3 minuten kloppen tot het stevig en glanzend is.
- Rest van suiker er doorheen spatelen.
- Dooiermengsel over taartbodem uitstrijken.
- Eiwitschuim in pieken over bovenzijde taart verdelen.
- Taart in midden van oven 15-20 minuten bakken tot bovenzijde van eiwitschuim stevig en lichtgekleurd is. Taart ca. 2 uur laten afkoelen en ca. 2 uur in koelkast laten opstijven.
- Sinaasappel en grapefruits pellen.
- Partjes tussen vliezen uit snijden en in kom doen.
- Taart uit koelkast nemen en naast citrusfruit op buffet zetten.
- Taart in 8 punten snijden, uit vorm lichten en op bordjes met citrusfruit garneren.