Scones van Astrid Veltman v3
Ingrediënten
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- een snufje zout
- 55 gram boter
- 1 ½ dl melk
Instructies
- Meng het bakmeel en het zout in een grote kom en wrijf er met uw vingers de boter door tot een kruimelig deeg.
- Meng er de melk door en vorm een deeg met een paletmes.
- Kneed het deeg licht op een met bloem bestoven oppervlak en druk het uit tot een lap van 2 cm dik.
- Steek er met een vormpje of kopje rondjes van 5 cm uit.
- Leg de rondjes op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat en bestrijk ze met melk.
- Bak ze 10 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven tot ze goed gerezen en bruin zijn.
- Laat ze op een rooster afkoelen, maar eet de scones terwijl ze nog warm zijn,
- met veel boter, dikke Engelse room en jam.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties
Zoete scones: voeg aan de droge ingrediënten 55 gr fijne suiker toe.
Vruchtenscones: voeg 55 gr gedroogde vruchten en 25 gr fijne suiker toe.
Hartige scones: voeg 85 gr fijngeraspte harde kaas en 1 flinke theelepel droge
Engelse mosterd, of 55 gr gehakte olijven of ansjovis toe.
Zoete scones: voeg aan de droge ingrediënten 55 gr fijne suiker toe.
Vruchtenscones: voeg 55 gr gedroogde vruchten en 25 gr fijne suiker toe.
Hartige scones: voeg 85 gr fijngeraspte harde kaas en 1 flinke theelepel droge
Engelse mosterd, of 55 gr gehakte olijven of ansjovis toe.