Scones van Astrid Veltman v3

Porties: 12
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • een snufje zout
  • 55 gram boter
  • 1 ½ dl melk

Instructies

  • Meng het bakmeel en het zout in een grote kom en wrijf er met uw vingers de boter door tot een kruimelig deeg.
  • Meng er de melk door en vorm een deeg met een paletmes.
  • Kneed het deeg licht op een met bloem bestoven oppervlak en druk het uit tot een lap van 2 cm dik.
  • Steek er met een vormpje of kopje rondjes van 5 cm uit.
  • Leg de rondjes op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat en bestrijk ze met melk.
  • Bak ze 10 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven tot ze goed gerezen en bruin zijn.
  • Laat ze op een rooster afkoelen, maar eet de scones terwijl ze nog warm zijn,
  • met veel boter, dikke Engelse room en jam.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variaties
Zoete scones: voeg aan de droge ingrediënten 55 gr fijne suiker toe.
Vruchtenscones: voeg 55 gr gedroogde vruchten en 25 gr fijne suiker toe.
Hartige scones: voeg 85 gr fijngeraspte harde kaas en 1 flinke theelepel droge
Engelse mosterd, of 55 gr gehakte olijven of ansjovis toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst Schotland