Scones

Scones van Jolanda's Bakhuisje

Recept van Miss Foodwise, Regula Ysewijn.
Porties: 12 scones
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g ongezouten echte boter op kamertemperatuur
  • 40 g suiker
  • 2 eieren los geklopt
  • een snuf zout
  • 6-8 eetlepel(s) melk
  • 1 ei om te doreren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Doe de bloem in een kom en voeg de boter toe en kneed het met je vingers tot kruimels.
  • Voeg de suiker toe en meng verder.
  • Voeg het ei en lepel voor lepel de melk toe totdat je een zacht en ietwat plakkerig deeg krijgt.
  • Leg het deeg op een royaal bebloemd werkvlak en kneed voorzichtig verder tot het deeg niet meer plakt maar wel nog steeds zacht aanvoelt.
  • Dit duurt ongeveer 1 à 2 minuutjes.
  • Duw het deeg met je handen tot een lap van ca 2 cm dik.
  • Gebruik het liefst geen deegrol !
  • Met de hand bewerken zal ervoor zorgen dat je scones beter rijzen.
  • Neem een ronde koekjesvorm van ca 5 cm doorsnede.
  • Dip deze in bloem en steek dan de scones uit door recht naar beneden te duwen en niet draaien met de vorm, eruit trekken en de scone op het bakblik leggen.
  • Duw het resterende deeg bij elkaar en vorm terug een lap van 2 cm dik en ga verder met het uitsteken van de scones.
  • Rangschik de scones op je bakblik en doreer ze met het losgeklopte ei.
  • Bak ze in 10 to 15 minuutjes in het midden van je oven tot ze gerezen zijn en goudbruin van kleur.
  • Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  • Als ze afgekoeld zijn bedek ze dan met een theedoek zodat ze lekker zacht en vers blijven.
  • Serveer de scones warm.
  • Verwarm ze even terug in de oven en serveer ze met clotted cream of geklopte slagroom en lekkere aardbeienjam.
  • Je kunt scones perfect invriezen.
  • Haal ze de avond op voorhand uit de diepvries en laat ze rustig ontdooien.
  • Warm ze voor het serveren even op en geniet !
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst Schotland