Seizoensgroentesoep met frisse kruiden
Een lichte en voedzame groentesoep boordevol seizoensgroenten en kruiden, perfect als gezond voorgerecht.
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 2 tuinkruidenbouillontabletten
- 750 g gemengde groenten van het seizoen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 liter water
Instructies
- Groenten schoonmaken, wassen en in stukjes, blokjes of ringetjes snijden.
- Olie in een soeppan verhitten en groenten al omscheppend ca.
- 5 minuten bakken.
- Water en bouillontabletten toevoegen en aan de kook brengen.
- Soep met deksel schuin op de pan ca.
- 20 minuten laten koken tot de groenten zacht zijn.
- Met staafmixer de soep pureren.
- Serveren met geroosterd boerenbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse peterselie of bieslook voor extra kleur en smaak. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte soep.
Garneer met verse peterselie of bieslook voor extra kleur en smaak. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte soep.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
