Semifreddo van frambozen

Semifreddo van frambozen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g frambozen
  • 110 g poedersuiker
  • 1 ½ eetlepels limoensap
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 300 ml slagroom
  • Wafeltjes voor het serveren

Instructies

  • Doe de frambozen, suiker, limoensap en yoghurt in een blender en pureer alles in een 25-tal
  • seconden.
  • Klop de room in een kom tot zachte pieken.
  • Spatel het frambozen mengsel voorzichtig door de slagroom.
  • Schep het mengsel in een laag metalen ijsbakje, dek het af met huishoudfolie en zet het
  • gedurende ongeveer een 1 uur in de diepvriezer.
  • Alleen de randen mogen bevroren zijn.
  • Bekleed een cakeblik van 1 l inhoud met keukenfolie en laat het over de rand afhangen.
  • Doe de frambozen massa terug in de blender en pureer het mengsel in 8 seconden glad.
  • Schep het in de geprepareerde vorm en strijk de bovenkant glad.
  • Vouw het folie erover en zet het blik minimaal 4 uur in de diepvriezer.
  • Haal het blik uit de vriezer en laat 3 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Trek de semifreddo aan het folie uit de vorm en snijd het in plakken.
  • Leg elk plak , als een sandwich, tussen twee op maat gesneden wafeltjes.
  • Dien op met een paar frambozen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit