Semoer Ajam 3
smoor van kip in gekruide saus
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de kip in 4 stukken, wrijf ze in met een papje van asem vermengd met 1-2 eetlepels water.
- Laat ze minstens 1 uur marineren.
- Droog ze af.
- Maak de boter bruin, bak hierin de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
- Bak de uien en knoflook de laatste minuten mee tot ze geel worden.
- Maak de saus af met een beetje water, ketjap en het citroensap.
- Voeg laos, djahé en lombok toe en stoof alles tot de kip gaar is.
Magnetron:
- Marineer de kip zoals beschreven.
- Smelt de boter in een magnetronschaal van tenminste 1 liter onafgedekt 1-2 min. op 100%.
- Schep er de uien, knoflook, ketjap, laos, djahé en lombok door en fruit het mengsel onafgedekt 2-3 min. op 100%.
- Leg de kip erop en maak de kip afgedekt in 18-20 min. op 70% gaar.