Semoer Djawa 2
smoor van gekruiden rundvlees uit java
Equipment
Ingrediënten
- 2 uien in halve ringen
- 1 rode lombok in ringetjes
- 500 gram riblappen in blokjes van 2 cm
- 50 gram boter margarine of olie
- 1 teen knoflook
- 1 plakje laos verse of1 tl.poeder
- 1 stukje trassi
- 1 eetlepel(s) azijn
- 5 eetlepel(s) ketjap manis
- 1 aardappels in dunne plakjes
- 1 grote tomaat in stukjes
- 2 eetlepel(s) so-oen
- peper
- nootmuskaat
Instructies
- Vlees in ⅔ van de margarine in 5 min. rondom bruin bakken.
- Uien toevoegen en nog 3 min. bakken.
- Knoflook erboven uitpersen.
- Dan de lombok, laos, trassi, peper, nootmuskaat, azijn, ketjap en 2 dl water toevoegen.
- Met deksel op pan aan de kook brengen.
- In 2 uur vlees zachtjes gaar stoven.
- Eventueel tot gebruik in de koelkast bewaren.
- Laos verwijderen.
- In de rest van de margarine de plakjes aardappel in 10 min. goudbruin bakken.
- Van de tomaat de pitjes verwijderen en in stukjes.
- Eventueel tot gebruik in de koelkast bewaren.
- Een zeef afspoelen.
- So-oen in stukjes knippen van 1 cm.
- Tomaat en so-oen aan het vlees toevoegen.
- In 5 min. door en door heet laten worden.
- Op smaak brengen met zout.
- Gebakken aardappel erdoor
- Van de tomaat de pitjes verwijderen en in stukjes snijden. 1 dl water aan de kook brengen en de so-oen in het kokende water leggen en daarna in een zeef afspoelen.