Semoer Djawa 2

Semoer Djawa 2

smoor van gekruiden rundvlees uit java
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien in halve ringen
  • 1 rode lombok in ringetjes
  • 500 gram riblappen in blokjes van 2 cm
  • 50 gram boter margarine of olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 plakje laos verse of1 tl.poeder
  • 1 stukje trassi
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 5 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 aardappels in dunne plakjes
  • 1 grote tomaat in stukjes
  • 2 eetlepel(s) so-oen
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies

  • Vlees in ⅔ van de margarine in 5 min. rondom bruin bakken.
  • Uien toevoegen en nog 3 min. bakken.
  • Knoflook erboven uitpersen.
  • Dan de lombok, laos, trassi, peper, nootmuskaat, azijn, ketjap en 2 dl water toevoegen.
  • Met deksel op pan aan de kook brengen.
  • In 2 uur vlees zachtjes gaar stoven.
  • Eventueel tot gebruik in de koelkast bewaren.
  • Laos verwijderen.
  • In de rest van de margarine de plakjes aardappel in 10 min. goudbruin bakken.
  • Van de tomaat de pitjes verwijderen en in stukjes.
  • Eventueel tot gebruik in de koelkast bewaren.
  • Een zeef afspoelen.
  • So-oen in stukjes knippen van 1 cm.
  • Tomaat en so-oen aan het vlees toevoegen.
  • In 5 min. door en door heet laten worden.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Gebakken aardappel erdoor
  • Van de tomaat de pitjes verwijderen en in stukjes snijden. 1 dl water aan de kook brengen en de so-oen in het kokende water leggen en daarna in een zeef afspoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië