Shrikand van Christine Brekelmans
Indiase hangop
Equipment
Ingrediënten
- 1 l volle yoghurt
- 50 ml halfvolle melk
- ½ tl kardemom verse gemalen
- 0,05 Gr saffraan
- 35 Gr witte basterd
- 2 eetrijpe mango’s
- 2 el pistache ongezouten
Instructies
- Spoel de theedoek uit en goed wringen
- Leg deze in een zeef met daaronder een kom en schenk de yoghurt in de theedoek.
- 1 nacht laten uitlekken, goed afgedekt.
- Verwarm de melk met de kardemom en saffraan, tot het net niet kookt.
- Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op.
- Laat 20 min afkoelen en schep de uitgelekte yoghurt in de kom erbij.
- Schil de mango’s en in blokjes snijden.
- Hak de noten grof.
- De de hangop in schaaltjes, bestrooi met de mango en noten.