Shrikand van Christine Brekelmans

Indiase hangop
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 l volle yoghurt
  • 50 ml halfvolle melk
  • ½ tl kardemom verse gemalen
  • 0,05 Gr saffraan
  • 35 Gr witte basterd
  • 2 eetrijpe mango’s
  • 2 el pistache ongezouten

Instructies

  • Spoel de theedoek uit en goed wringen
  • Leg deze in een zeef met daaronder een kom en schenk de yoghurt in de theedoek.
  • 1 nacht laten uitlekken, goed afgedekt.
  • Verwarm de melk met de kardemom en saffraan, tot het net niet kookt.
  • Neem de pan van het vuur en los de suiker erin op.
  • Laat 20 min afkoelen en schep de uitgelekte yoghurt in de kom erbij.
  • Schil de mango’s en in blokjes snijden.
  • Hak de noten grof.
  • De de hangop in schaaltjes, bestrooi met de mango en noten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst India